Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Over Arlette
Arlette wandeltherapie

Wie is Arlette

Hai, ik ben Arlette

Meer dan 17 jaar werk ik in mijn eigen praktijk als BATC-complementair therapeut (moet ik zeggen van de zorgverzekeraars, anders kunnen ze niet herkennen wat ik ben ;-)

Ik heb ongelooflijk veel geinvesteerd in mezelf door middel van scholing, maar zeker ook (en eigenlijk meer) door mezelf beter te leren kennen. Ik geloof dan ook niet dat er maar 1 methode is die perfect werkt. 

Waarom zeg ik dit. Als iemand mij vertelt hoe het is, dan wordt ik daar recalcitrant van. Het is nooit zoals het is, er zijn altijd 2 kanten aan een verhaal.

Als we echt luisteren naar onszelf, dan komen er heel andere antwoorden dan we hadden bedacht.

Dan kunnen we keuzes maken die echt
goed voelen

Waarom koos ik dit pad

In 2005 heb ik de switch gemaakt van zakelijke dienstverlening naar dit prachtige vak. Toen ik 21 jaar was verloor ik mijn vriend door een auto-ongeluk. We gingen uit elkaar met ruzie en ik heb het nooit meer goed kunnen maken 'live'. Jarenlang liep ik met een trauma en schuldgevoel.

Na het overlijden van mijn schoonvader en schoonzus aan kanker viel ik in een diep gat en ontdekte ik dat ik meer en anders in mijn leven wilde. Tijdens deze periode van zwaar overspannen zijn, kon ik niet functioneren en kreeg ik ook nog eens aangezichtspijn.

Uitdagingen

Ik dacht dit moet anders, want ik voelde dat mijn lichaam mij iets wilde laten weten.

Dat klopt. Via praten, yoga, opleidingen, therapieen, gezonde voeding, goede keuzes maken en vele andere levenslessen (niet altijd prettig) ben ik nu wie ik ben.

Ik ben trots op mezelf als persoon, moeder, vrouw en vriendin. Met al mijn zeker- en onzekerheden kan ik leven en weet ik dat ik er altijd wel uit kom. Mijn lijfspreuk is:

Molon labe

Dit is Grieks voor 'Come and get me'.

We maken alles mee voor een reden, maar soms weten we niet waarom en komen we er ook niet achter. Dat is ook goed. Als we er maar weer uit komen. Zielig zijn en wachten op een ander heeft geen zin. Dan is het leven voorbij en is het te laat.

Ik geloof dat elke dag een kans is om opnieuw te beginnen.

Wanneer begin jij?

Het is een wereld van verschil

 Blijf niet langer wachten en bel me. Er is echt meer mogelijk.

Heel vaak heb je je verhaal al verteld en je weet dat het voorbij is. Toch blijf je hangen en kom je niet verder. Het is iets, maar wat?

Hoe vaak ik dit hoor en de opluchting die er is na de behandelingen. Het is een wereld van verschil.

Je wilt zo graag, lekker bezig zijn, bewegen, plezier hebben, genieten van je (klein)kinderen, gezond eten, afvallen, en ga zo maar door. Maar het lukt toch niet. Blijf niet langer wachten en bel me. Er is echt meer mogelijk.

"Ik kijk en zoek graag mee wat bij jou past, want er is echt heel veel mogelijk!"

Als therapeut heb ik specifieke methodes en handvatten die je helpen om beter te kunnen omgaan met moeilijkheden en deze beter te begrijpen of te veranderen. Als buitenstaander die niet persoonlijk betrokken is, kijk ik op een andere, meer objectieve manier met je mee. 

Klachten zijn kansen!

Klachten zijn voor mij signalen van het lijf die je willen wakker schudden dat er iets niet goed is. Blijf je doorgaan met klachten wegdrukken of ga je op zoek naar de oorzaak. Ik geloof in het zoeken naar antwoorden, want het kan echt beter worden.

Maak een afspraak

Wat kan ik voor jou betekenen?

Werkvormen

In mijn praktijk heb ik veel opleidingen gedaan die jou kunnen helpen. Ik wandel graag en werk dan met de natuur en gesprekstherapie, reflextherapie en het verwerken van heftige emoties. Ook met EMDR, omdat ik weet dat veel problemen komen van onbewuste onverwerkte emoties. Als er weer beweging komt in jezelf, dan gaat het in je privé-leven en het werk ook weer stromen.

Alle opleidingen en cursussen die ik de sinds 2005 jaar heb mogen doen en die mij hebben geholpen, zet ik graag in om samen met jou te ontdekken waar je klachten vandaan komen. Zo kunnen we de juiste behandeling inzetten en de klachten verlichten of oplossen.

Momenteel studeer ik psychologie aan de Open Universiteit. Ik wil mezelf op deze manier verbreden in kennis om zo mijn werk nog waardevoller te maken en regulier en complementair samen te brengen.

Diploma’s en certificaten

 • Voetreflexzonetherapeut voedingstherapie
 • HBO Medische Basiskennis
 • Voedingstherapie
 • EMDR, traumaverwerking
 • Chinflex
 • MIR-methode
 • zwangerschapsreflexologie
 • fertiliteitsreflexologie
 • HBO-Presentchild Methode, Kindertolk 
 • Orthica inzet van voedingssupplementen
 • training Blackmores Celzouten
 • HBO Medische Basiskennis CIPION
 • HBO Psychosociale Basiskennis CIPION
 • Certificaat Gelaatsdiagnostiek
 • Vertrouwenspersoon
 • Cursus Jeugdtrauma
 • I.o. psychologie aan OU

Om mijn professionaliteit en competenties op peil te houden ben ik aangesloten bij de BATC.

Samenwerken

Soms zijn andere interventies nodig waar mijn fantastische collega’s heel erg goed in zijn. Ik werk dan ook heel graag met hen samen en zal, indien nodig, deze aan u voorstellen.

Psycholoog, Petra van der Heiden
Haptotherapeut, Paulien van Dijk
Psychosociaal begeleider, Iris van Wijk
Verloskundige/lifecoach, Angelique Verstegen.

Een verwijzing van de arts is niet nodig. Samenwerken doen we wel, indien gewenst.

© Arlette Berkouwer 2023

Ontwerp en realisatie: Janine Ontwerpt

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Delen