Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
afspraak maken
Over Arlette
Arlette wandeltherapie

Meer dan 16 jaar therapeut

Hai! Ik ben Arlette Berkouwer

Mijn naam is Arlette Berkouwer, meer dan 16 jaar therapeut en ik werk als wandel-therapeut. Wil je weer op weg naar een fijn leven met minder klachten en een vrijer gevoel.

Ik werk sterk vanuit de positieve psychologie. Dat is echt de kern van mijn aanpak. Verder gebruik ik de uitgangspunten vangespreksvoering, EMDR, verschillende therapieen en innerlijk kindwerk.

Het is een wereld van verschil

 Blijf niet langer wachten en bel me. Er is echt meer mogelijk.

Heel vaak heb je je verhaal al verteld en je weet dat het voorbij is. Toch blijf je hangen en kom je niet verder. Het is iets, maar wat?

Hoe vaak ik dit hoor en de opluchting die er is na de behandelingen. Het is een wereld van verschil.

Je wilt zo graag, lekker bezig zijn, bewegen, plezier hebben, genieten van je (klein)kinderen, gezond eten, afvallen, en ga zo maar door. Maar het lukt toch niet. Blijf niet langer wachten en bel me. Er is echt meer mogelijk.

"Ik kijk en zoek graag mee wat bij jou past, want er is echt heel veel mogelijk!"

Als therapeut heb ik specifieke methodes en handvatten die je helpen om beter te kunnen omgaan met moeilijkheden en deze beter te begrijpen of te veranderen. Als buitenstaander die niet persoonlijk betrokken is, kijk ik op een andere, meer objectieve manier met je mee. 

Waarom koos ik dit pad

In 2005 heb ik de switch gemaakt naar dit prachtige vak. Ik had inmiddels mijn vriend verloren tijdens een auto-ongeluk en mijn schoonvader en schoonzus aan kanker. Daarna viel ik zelf in een diep gat en ontdekte ik dat ik meer en anders in mijn leven wilde.

Uitdagingen

Zelf kreeg ik ook mijn uitdagingen qua ziektes. Zo had ik alleen maar gezorgd voor anderen en niet voor mezelf, ik kon niet meer. Ik dacht dit moet anders, want ik voelde dat mijn lichaam mij iets wilde laten weten.

Klachten zijn kansen!

Klachten zijn voor mij signalen van het lijf die je willen wakker schudden dat er iets niet goed is. Blijf je doorgaan met klachten wegdrukken of ga je op zoek naar de oorzaak. Ik geloof in het zoeken naar antwoorden, want het kan echt beter worden.

Natuurlijke- of reguliere geneeskunde?

Ga eerst naar je huisarts en laat alles onderzoeken. Mocht er niets uitkomen dan kan je verder kijken i.c.m. de natuurlijke geneeskunde.

Maak een afspraak

Wat kan ik voor jou betekenen?

Werkvormen

In mijn praktijk heb ik veel opleidingen gedaan die jou kunnen helpen. Ik wandel graag en werk dan met de natuur en gesprekstherapie, reflextherapie en het verwerken van heftige emoties. Ook met EMDR, omdat ik weet dat veel problemen komen van onbewuste onverwerkte emoties. Als er weer beweging komt in jezelf, dan gaat het in je privé-leven en het werk ook weer stromen.

Alle opleidingen en cursussen die ik de sinds 2005 jaar heb mogen doen en die mij hebben geholpen, zet ik graag in om samen met jou te ontdekken waar je klachten vandaan komen. Zo kunnen we de juiste behandeling inzetten en de klachten verlichten of oplossen.

Momenteel studeer ik psychologie aan de Open Universiteit. Ik wil mezelf op deze manier verbreden in kennis om zo mijn werk nog waardevoller te maken en regulier en complementair samen te brengen.

Diploma’s en certificaten

 • Voetreflexzonetherapeut voedingstherapie
 • HBO Medische Basiskennis
 • Voedingstherapie
 • EMDR, traumaverwerking
 • Chinflex
 • MIR-methode
 • zwangerschapsreflexologie
 • fertiliteitsreflexologie
 • HBO-Presentchild Methode, Kindertolk 
 • Orthica inzet van voedingssupplementen
 • training Blackmores Celzouten
 • HBO Medische Basiskennis CIPION
 • HBO Psychosociale Basiskennis CIPION
 • Certificaat Gelaatsdiagnostiek
 • Vertrouwenspersoon

Om mijn professionaliteit en competenties op peil te houden ben ik aangesloten bij de BATC.

Samenwerken

Soms zijn andere interventies nodig waar mijn fantastische collega’s heel erg goed in zijn. Ik werk dan ook heel graag met hen samen en zal, indien nodig, deze aan u voorstellen.

Relatietherapeute, Cyreille Halberstadt
Psycholoog, Petra van der Heiden
Haptotherapeut, Paulien van Dijk
Psychosociaal begeleider, Iris van Wijk
Verloskundige/lifecoach, Angelique Verstegen.

Een verwijzing van de arts is niet nodig. Samenwerken doen we wel, indien gewenst.

© Arlette Berkouwer 2023

Ontwerp en realisatie: Janine Ontwerpt

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Delen