Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
afspraak maken
GespreksTherapie

Overzicht en balans ervaren in uw leven

Gesprekstherapie

Je komt in je leven wel eens wat tegen wat zwaar is, en dan heb je gesprekstherapie nodig.

Gesprekstherapie is therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen die door middel van praten meer zicht willen krijgen op zichzelf, hun omgeving en de problemen die zij ervaren. Soms zorgt dit voor een oplossing van de problemen, soms voor acceptatie dat deze problemen bij jou of het leven horen, en soms zorgt het voor verwerking waardoor de problemen minder zwaar voelen.

Gesprekstherapie is niet altijd leuk. We praten immers over de moeilijke kanten van het leven, en daar komen allerlei nare gevoelens en gedachten bij kijken. Toch wordt er ook veel gelachen in therapie, en levert het praten vaak een hoop opluchting en begrip op. Ook het feit dat iemand de tijd neemt om naar je te luisteren en met je mee te denken, geeft vaak een fijn gevoel.

Een sessie duurt 45 tot 60 minuten, meestal wekelijks, soms minder vaak. Een volledige behandeling kan een paar maanden tot wel een paar jaar duren, afhankelijk van de problemen en je leeftijd. In een sessie wordt overigens niet alleen maar gepraat; soms helpt het ook om mindfulness-oefeningen of andere vormen van therapie erbij te betrekken.

Bij kinderen, en vaak ook bij jongeren, kunnen we de therapie ook combineren met ouderbegeleiding.

Coaching

Coaching is er voor kinderen, jongeren en volwassenen die door middel van praten & oefeningen meer zicht willen krijgen op zichzelf, hun omgeving en de problemen die zij ervaren

EMDR-therapie

EMDR is een therapeutische behandelmethode die kan helpen de hevigheid van emoties ten gevolge van een nare ervaring of toekomstige schrikbeelden te verminderen.

Present Child Methode

Kindertolk, PresentChild®

PresentChild-methode is een liefdevolle aanvulling voor ouders, peuterleidsters en leerkrachten om het wezenlijke verhaal van je kind beter te leren verstaan. 

Voetreflextherapie

Door middel van deze drukpuntenmassage wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd en daarbij ook de energie- en bloeddoorstroming.

Jij bent de moeite waard!

Blijf niet langer doorlopen met klachten, maar pak ze aan en zoek verder! 

Wat anderen zeggen...

Hi Arlette, ik wil je nog even laten weten dat ik je behandeling echt fijn vond! Tijdens de behandeling voelde ik van alles .. kreeg het vlak daarna heel koud en had verwacht dat ik moe zou worden, maar was ‘s avonds verrassend fit en de volgende dag ook. Dag 2 best moe, maar daarna weer goed. Heb het idee dat het weer het e.e.a. in beweging heeft gezet.
Ik kom graag een keertje bij je terug! 
– Groetjes, Sylvia

Ik, man, 65 jaar had een ernstig energie tekort opgebouwd door een baan in onregelmatige dienst met een zeer hoge werkdruk. Hierdoor kwam ik buiten mijn werk aan weinig dingen meer toe. Ik sliep zeer slecht en droomde naar. Met de EMDR-therapie van Arlette is mijn probleem na 3 sessies voor het grootste gedeelte opgelost. Ik ben hier erg blij mee.
– A.W.

Ik voelde me altijd veilig om in de pijnlijke delen van mijn verleden te graven. Arlette gaf professionele en warme begeleiding en daar ben ik haar enorm dankbaar voor!
– Kristi Camphuysen (22)

Ik merk wel degelijk verschil met onze dochter en ook met ons. Door het op een goede manier bespreekbaar te maken is er rust en duidelijkheid ontstaan. Onze dochter is minder boos en als ze boos is het minder fel en hard. Meer met andere emotie. De boosheid is er nog wel en dat kan en mag maar het is toch even wat anders. Lastig onder woorden te brengen. Dank je wel voor je tijd en energie. Fijn om dit samen met jou opgepakt te hebben.
– Monique M.

Arlette beschikt over de gave om je te laten durven spreken vanaf de eerste minuut van kennismaking. Alsof je je verhaal vertelt aan je beste maatje maar met de toevoeging van zeer professionele feedback en analyses waardoor je altijd nieuwe en frisse inzichten krijgt. Arlette, bedankt voor alles.
– A.W.

Afgelopen vrijdag tijdens de behandeling voelde ik me zo goed gezien en gehoord. Nogmaals dank daarvoor. Je stelde ook zulke goede vragen en je zei ook goede dingen.
– L. de V.

© Arlette Berkouwer 2023

Ontwerp en realisatie: Janine Ontwerpt

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Delen