Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Therapie
DSC 9947 2 Edit

Echt jezelf zijn!

Genieten en rust!

Ben je ook zo moe en futloos? Voel je je ouder dat je eigenlijk bent? 

Kan je niet echt meer genieten van de kleine dingen?  

Je hebt kinderen en denkt dit hoort erbij, maar ondertussen weet je niet meer meer waar je de puf vandaan moet halen. Natuurlijk geniet je van je kinderen en zijn er echt wel leuke momenten, maar hoe zou het zijn als je vol energie en vreugde alles mag beleven?

Dat je weer die leuke energieke vrouw bent die je altijd was. Grappig, gezellig en prachtig van binnen en van buiten? 

Oja, en dan ook nog die menstruatie! De ene week lijkt het wel alsof alles fantastisch gaat en een week later zit je in een dal en lijkt niets meer te lukken! 

Tijd om aan de slag te gaan! 

Veel vrouwen zijn door de bevalling op achterstand geraakt. Je zit in een versnelling te hoog en weet niet meer te stoppen. 

Je put jezelf nog meer uit en dan komen er soms ook nog overwerkte emoties naar boven (zeker als je in de overgang zit). 

Ga van alsmaar doorgaan, weer naar genieten van alles! 

Wanneer je langer door bent gegaan, ga je ervaren dat je minder gaat genieten van de kleine dingen en soms zelfs depressief voelt.  

Dit zijn tekenen dat je te ver gaat en het is ook erg vermoeiend

Als je ook nog hyperalert en angstig bent, kan dat worden veroorzaakt door trauma. Dit kan ervoor zorgen dat je chronisch vermoeid raakt. Je hebt misschien het gevoel dat je energie helemaal op is of dat je elk uur een dutje zou kunnen doen. Vaak blijf je na heftige gebeurtenissen e/o trauma's steken in gevoelens van angst, woede of eenzaamheid. De gebeurtenis was zo ongewoon, pijnlijk, schokkend of extreem dat het niet lukt om ermee om te gaan. 

Hoe herken je een onverwerkt trauma?
Prikkelbaar, snel geïrriteerd, emotieregulatie-problematiek en woede(uitbarstingen), hyper-alertheid op omgeving en moeilijk tot rust kunnen komen. Stress door herbeleven van gebeurtenissen. Angst of paniekaanvallen. 

Wat is een emotioneel trauma? 
Heb je een nare gebeurtenis meegemaakt en krijg je te maken met verschillende emoties zoals angst, verdriet, hulpeloosheid, schuld en/of boosheid. Dit is logisch en vaak worden deze emoties vanzelf minder. Maar als dit niet het geval is en je last blijft houden, spreken we van een trauma. 

Wat doet onverwerkt trauma met je? 
Onverwerkt trauma kan zich op termijn uiten in psychische klachten zoals bijvoorbeeld angsten, depressie, obsessief en compulsief gedrag. Maar onverwerkt trauma kan ook lichamelijk tot uiting komen in de vorm van lichamelijke klachten, soms ernstige ziekte

Hoe trauma zich in je lichaam opslaat? 
Emoties, die te overweldigend zijn om te kunnen verwerken worden afgesplitst van het gevoel en als het ware in bevroren en gefragmenteerde toestand opgeslagen op een afgesloten plek. Het is alsof er kortsluiting optreedt. Je bevriest en je komt niet meer voorruit.  

Alles wat je doet, lukt niet meer en voelt als zwaar. Waarom kan het leven niet wat meer makkelijk zijn? 

Het kan wel makkelijker en fijner! 

Dat is mogelijk met mijn traject:
Energieke vrouw, geniet nu!

Het traject bestaat uit 1-op-1 sessies, afgestemd op wat jij nodig hebt, met daarbij een hoop extra’s.

 • Telefonische/zoom intakegesprek van 60min (of live)
 • 9 sessies van ongeveer 60min in Leerdam of online
 • Na elke sessie video’s met extra uitleg, ondersteunende oefeningen, meditaties en visualisaties, tools en boekentips waarmee je thuis concreet aan de slag blijft
 • In werktijden bereikbaar, anders binnen 24 uur.

Energieke vrouw, geniet nu!

Laat me in je mail weten of je telefonisch of per mail  bereikt wilt worden, en op welke tijdstippen dat voor jou past. Dan mail ik je om een begin-gesprek in te plannen. 

Wat ga je merken?

 • je voelt je energieker en gaat weer genieten van de kleine dingen
 • je voelt je weer vrouw en doordat je lekker in je vel zit, gaan je kinderen en partner ook anders reageren
 • je kinderen hoeven zich geen zorgen meer te maken om jou en kunnen zelf weer gelukkig zijn en gaan ontdekken
 • je maakt je minder zorgen om anderen
 • je trekt nieuwe mensen aan die jou ook weer blijer maken
 • je valt eindelijk af, want stress zit vaak in de weg
 • je wilt weer nieuwe dingen ondernemen

Jij bent de moeite waard!

Blijf niet langer doorlopen met klachten, maar pak ze aan en zoek verder! 

Wat anderen zeggen...

Holy moly! Wat een wervelwind! Het is nu echt naar de achtergrond verdreven, doet mij weinig tot niks meer. Als kers op de taart heb ik ‘hem’ uitgenodigd en kunnen zeggen wat ik wilde zeggen en hij had er zelfs begrip voor, die drang is nu verdwenen en kan ik het achter mij laten. Het verwerkingsproces in mijn lichaam en brein manifesteert zich in verkoudheidsverschijnselen, koud/warm, zweverig hoofd, hoofdpijn, beetje misselijk, ik laat het er allemaal zijn. Wat een opluchting, heerlijk die vrijheid!
Dankjewel Arlette 
– Jeroen. 49 jaar

Door de behandelingen voel ik me zoveel beter dan eerst. Ik ben nu een stuk vrolijker. Dank dat je me zo goed daarbij hebt geholpen. 
– C. 14 jaar

Hi Arlette, ik wil je nog even laten weten dat ik je behandeling echt fijn vond! Tijdens de behandeling voelde ik van alles .. kreeg het vlak daarna heel koud en had verwacht dat ik moe zou worden, maar was ‘s avonds verrassend fit en de volgende dag ook. Dag 2 best moe, maar daarna weer goed. Heb het idee dat het weer het e.e.a. in beweging heeft gezet.
Ik kom graag een keertje bij je terug! 
– Groetjes, Sylvia

Ik, man, 65 jaar had een ernstig energie tekort opgebouwd door een baan in onregelmatige dienst met een zeer hoge werkdruk. Hierdoor kwam ik buiten mijn werk aan weinig dingen meer toe. Ik sliep zeer slecht en droomde naar. Met de EMDR-therapie van Arlette is mijn probleem na 3 sessies voor het grootste gedeelte opgelost. Ik ben hier erg blij mee.
– A.W.

Ik voelde me altijd veilig om in de pijnlijke delen van mijn verleden te graven. Arlette gaf professionele en warme begeleiding en daar ben ik haar enorm dankbaar voor!
– Kristi Camphuysen (22)

Ik merk wel degelijk verschil met onze dochter en ook met ons. Door het op een goede manier bespreekbaar te maken is er rust en duidelijkheid ontstaan. Onze dochter is minder boos en als ze boos is het minder fel en hard. Meer met andere emotie. De boosheid is er nog wel en dat kan en mag maar het is toch even wat anders. Lastig onder woorden te brengen. Dank je wel voor je tijd en energie. Fijn om dit samen met jou opgepakt te hebben.
– Monique M.

Arlette beschikt over de gave om je te laten durven spreken vanaf de eerste minuut van kennismaking. Alsof je je verhaal vertelt aan je beste maatje maar met de toevoeging van zeer professionele feedback en analyses waardoor je altijd nieuwe en frisse inzichten krijgt. Arlette, bedankt voor alles.
– A.W.

Afgelopen vrijdag tijdens de behandeling voelde ik me zo goed gezien en gehoord. Nogmaals dank daarvoor. Je stelde ook zulke goede vragen en je zei ook goede dingen.
– L. de V.

© Arlette Berkouwer 2023

Ontwerp en realisatie: Janine Ontwerpt

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Delen