Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
afspraak maken
Kindertolk, PresentChild®
Present Child Methode

Kinderen zijn een open boek, ze spiegelen alles

Kindertolk, PresentChild®

PresentChild-methode (voorheen Fluisterkind) is een prachtige, liefdevolle aanvulling voor ouders, peuterleidsters en leerkrachten om het wezenlijke verhaal van je kind beter te leren verstaan. 

Kinderen zijn een open boek, ze spiegelen alles. Daar waar we bewust van zijn is meestal niet zo moeilijk om dat te aan te pakken, maar vooral ook onze blinde vlekken, die we allemaal wel hebben en die we niet zien, spiegelen onze kinderen uit liefde voor zijn ouder/opvoeder ons van harte voor! 

Op deze bijeenkomst gaan we kennismaken met de methodiek, wat deze nastreeft en gaan we ook kijken naar de persoonlijke boodschap die het kind voor je heeft. 

Als ouders hopen en willen we dat onze kinderen gezond en gelukkig opgroeien. Niets lijkt ons vaak te gek om dit dan ook te verwezenlijken. Ons hart stroomt over van liefde voor ons kind. Als ik het met ouders over hun kinderen heb dan is de liefde voor dit kind, altijd de allerbelangrijkste reden waarom ze naar me toe komen. Vooral als het niet goed gaat met dit kind op het gebied van gedrag, leerprestaties en ontwikkelingen, voeding en/of spel.

Een kindertolk traject bestaat uit een intake, de vertaling en minimaal één integratiesessie. 

  1. Tijdens de intake vertel je me over je kind en het probleem. Ik help je bij het vertellen door specifieke vragen te stellen die inzicht geven in het probleem. Ik schrijf alles wat je me vertelt woord voor woord neer. Cliënten ervaren deze intake als een opluchting om alles eindelijk eens te kunnen vertellen. Ook de intake kan soms confronterend zijn omdat het voor sommige ouders de eerste keer is dat ze luidop uitspreken wat ze al die tijd hebben lopen denken. Je spreekt je gedachten uit zonder oordeel, gewoon zoals het is.

  2. In de dagen daarna maak ik de vertaling – dit werk zie je niet, want dat doe ik alleen. Ik breng structuur in het verhaal, ik zoek de betekenis van woorden op, ik vertaal het verhaal zodat jij kan begrijpen wat je kind je wil vertellen. Tijdens de tweede sessie koppel ik terug wat je kind je wil vertellen. Bereid je voor op een liefdevolle, zachte, sessie boordevol inzichten. Als de vertaling klopt, dan zal je dat voelen en zal dit je raken in je HART. Je kind confronteert je niet alleen, het geeft je ook glasheldere instructies met wat je hier nu concreet mee dient te doen. Je krijgt tools om met deze inzichten concreet aan de slag te gaan, zowel voor jezelf als voor je kind.

  3. Nu je weet en voelt wat je kind je wilt vertellen, is het tijd om daar ook daadwerkelijk actie voor te ondernemen. Samen kijken we hoe je verantwoordelijkheid kan nemen voor je eigen stuk en wat je nu precies kan doen. Met andere woorden, tijdens de vervolgsessies werken we eraan om de verandering bij jezelf en uiteindelijk ook bij je kind blijvend te maken. Afhankelijk van de boodschap van je kind, de thema’s die aan bod komen, kunnen meerdere integratie sessies nodig zijn. 
Arlette

Gesprekstherapie

Gesprekstherapie is therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen die door middel van praten meer zicht willen krijgen op zichzelf, hun omgeving en de problemen die zij ervaren.

EMDR-therapie

EMDR is een therapeutische behandelmethode die kan helpen de hevigheid van emoties ten gevolge van een nare ervaring of toekomstige schrikbeelden te verminderen.

Coaching

Zit je vaak niet lekker in je vel en ben je op zoek naar een meer plezierige en zinvolle invulling van je leven? Als coach help ik je om je eigen levenspad weer te vinden en verder te bewandelen. 

Voetreflextherapie

Door middel van deze drukpuntenmassage wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd en daarbij ook de energie- en bloeddoorstroming.

Jij bent de moeite waard!

Blijf niet langer doorlopen met klachten, maar pak ze aan en zoek verder! 

Wat anderen zeggen...

Hi Arlette, ik wil je nog even laten weten dat ik je behandeling echt fijn vond! Tijdens de behandeling voelde ik van alles .. kreeg het vlak daarna heel koud en had verwacht dat ik moe zou worden, maar was ‘s avonds verrassend fit en de volgende dag ook. Dag 2 best moe, maar daarna weer goed. Heb het idee dat het weer het e.e.a. in beweging heeft gezet.
Ik kom graag een keertje bij je terug! 
– Groetjes, Sylvia

Ik, man, 65 jaar had een ernstig energie tekort opgebouwd door een baan in onregelmatige dienst met een zeer hoge werkdruk. Hierdoor kwam ik buiten mijn werk aan weinig dingen meer toe. Ik sliep zeer slecht en droomde naar. Met de EMDR-therapie van Arlette is mijn probleem na 3 sessies voor het grootste gedeelte opgelost. Ik ben hier erg blij mee.
– A.W.

Ik voelde me altijd veilig om in de pijnlijke delen van mijn verleden te graven. Arlette gaf professionele en warme begeleiding en daar ben ik haar enorm dankbaar voor!
– Kristi Camphuysen (22)

Ik merk wel degelijk verschil met onze dochter en ook met ons. Door het op een goede manier bespreekbaar te maken is er rust en duidelijkheid ontstaan. Onze dochter is minder boos en als ze boos is het minder fel en hard. Meer met andere emotie. De boosheid is er nog wel en dat kan en mag maar het is toch even wat anders. Lastig onder woorden te brengen. Dank je wel voor je tijd en energie. Fijn om dit samen met jou opgepakt te hebben.
– Monique M.

Arlette beschikt over de gave om je te laten durven spreken vanaf de eerste minuut van kennismaking. Alsof je je verhaal vertelt aan je beste maatje maar met de toevoeging van zeer professionele feedback en analyses waardoor je altijd nieuwe en frisse inzichten krijgt. Arlette, bedankt voor alles.
– A.W.

Afgelopen vrijdag tijdens de behandeling voelde ik me zo goed gezien en gehoord. Nogmaals dank daarvoor. Je stelde ook zulke goede vragen en je zei ook goede dingen.
– L. de V.

© Arlette Berkouwer 2023

Ontwerp en realisatie: Janine Ontwerpt

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Delen