Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
afspraak maken
Wandel-EMDR
Arlette wandeltherapie

Voel je vrij

Wandel-EMDR

Constant op je tenen lopen, emoties zitten hoog en je gaat maar door. Dit is geen leven, maar overleven.

Een emotie is een signaal dat er iets aan de hand is, je ervaart een emotie en die zegt iets.

Herken je dit. Je houdt de bal onder water en als de druk weg is, springt deze omhoog. Alleen die spanning is al te veel en zorgt voor stress. Je schrikt als dit gebeurt en houdt de bal weer onder water. Dit is hard werken en vermoeiend. Onverwerkte emoties tasten je vitaliteit aan.

Het doorleven van je emoties maakt je veerkrachtiger en psychisch flexibel en sterk.

Wil jij ook de bal loslaten en emoties niet meer de overhand laten nemen? EMDR is een snel werkende therapie. Met 5 sessies onderga je een grote transformatie.

Weer ten volle leven! Dat gun ik jou!

Meld je nu aan en vind weer plezier in het leven!

Tijdens wandel-EMDR maak ik naast de gebruikelijke therapie-technieken  ook gebruik van andere oefeningen zoals o.a. Hopi-methode, opstellingen, oplossingsgerichte technieken en mindfulness oefeningen) en waar mogelijk uiteraard gebruik van de natuur zelf! De natuur is wat mij betreft een onuitputtelijke bron om mee te werken tijdens de walk-sessies.

EMDR is een snelwerkende therapie

 Wat kan wandel-EMDR in de natuur voor jou betekenen?

  • Verwerken van trauma's e/o nare gebeurtenissen
  • Herstel van depressie
  • Herstel van burn-out
  • Vermindering van piekeren en meer rust in je hoofd
  • De voordelen zijn teveel om op te schrijven, probeer het!

Een praktische noot: de sessies vinden plaats in de rust van de natuur in Heukelum, Beesd en Lingebos. De wandelingen gaan in principe gedurende alle seizoenen door en bij vrijwel elk weertype. Bij extreem slecht weer verplaatsen we de afspraak of vindt deze plaats in mijn praktijk.

De intake vindt in de eerste plaats op de praktijk. Dan kunnen we samen kort in kaart brengen wat er nodig is en de afspraken maken voor het EMDR-traject.

Meld je nu aan en vind snel weer rust!

Arlette wandeltherapie

Gesprekstherapie

Gesprekstherapie is therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen die door middel van praten meer zicht willen krijgen op zichzelf, hun omgeving en de problemen die zij ervaren.

Arlette strand

EMDR-therapie

EMDR is een therapeutische behandelmethode die kan helpen de hevigheid van emoties ten gevolge van een nare ervaring of toekomstige schrikbeelden te verminderen.

Jij bent de moeite waard!

Blijf niet langer doorlopen met klachten, maar pak ze aan en zoek verder! 

Wat anderen zeggen...

Hi Arlette, ik wil je nog even laten weten dat ik je behandeling echt fijn vond! Tijdens de behandeling voelde ik van alles .. kreeg het vlak daarna heel koud en had verwacht dat ik moe zou worden, maar was ‘s avonds verrassend fit en de volgende dag ook. Dag 2 best moe, maar daarna weer goed. Heb het idee dat het weer het e.e.a. in beweging heeft gezet.
Ik kom graag een keertje bij je terug! 
– Groetjes, Sylvia

Ik, man, 65 jaar had een ernstig energie tekort opgebouwd door een baan in onregelmatige dienst met een zeer hoge werkdruk. Hierdoor kwam ik buiten mijn werk aan weinig dingen meer toe. Ik sliep zeer slecht en droomde naar. Met de EMDR-therapie van Arlette is mijn probleem na 3 sessies voor het grootste gedeelte opgelost. Ik ben hier erg blij mee.
– A.W.

Ik voelde me altijd veilig om in de pijnlijke delen van mijn verleden te graven. Arlette gaf professionele en warme begeleiding en daar ben ik haar enorm dankbaar voor!
– Kristi Camphuysen (22)

Ik merk wel degelijk verschil met onze dochter en ook met ons. Door het op een goede manier bespreekbaar te maken is er rust en duidelijkheid ontstaan. Onze dochter is minder boos en als ze boos is het minder fel en hard. Meer met andere emotie. De boosheid is er nog wel en dat kan en mag maar het is toch even wat anders. Lastig onder woorden te brengen. Dank je wel voor je tijd en energie. Fijn om dit samen met jou opgepakt te hebben.
– Monique M.

Arlette beschikt over de gave om je te laten durven spreken vanaf de eerste minuut van kennismaking. Alsof je je verhaal vertelt aan je beste maatje maar met de toevoeging van zeer professionele feedback en analyses waardoor je altijd nieuwe en frisse inzichten krijgt. Arlette, bedankt voor alles.
– A.W.

Afgelopen vrijdag tijdens de behandeling voelde ik me zo goed gezien en gehoord. Nogmaals dank daarvoor. Je stelde ook zulke goede vragen en je zei ook goede dingen.
– L. de V.

© Arlette Berkouwer 2023

Ontwerp en realisatie: Janine Ontwerpt

Algemene voorwaarden

Privacy verklaring

Delen